کشاورزی دقیق
- محصولات و راهکارها
- کشاورزی دقیق
کشاورزی دقیق یا کشاورزی هوشمند به این معنی است که گیاهان (یا حیوانات) دقیقاً درمان مورد نیاز خود را دریافت می کنند که به لطف آخرین فناوری با دقت بسیار بالایی تعیین می شود. طیف وسیعی از اشکال فناوری برای این منظور استفاده می شود، از جمله GPS، فناوری حسگر، فناوری اطلاعات و ارتباطات و روباتیک. فناوری می تواند به تصمیم گیری استراتژیک در سطح مزرعه و همچنین با اقدامات عملیاتی در سطح کارخانه کمک کند. این اجازه می دهد تا تولید بهینه شود و به این معنی است که می توانیم روی محصولات پایدارتر کار کنیم. تفاوت بزرگ با کشاورزی کلاسیک این است که به جای تعیین اقدامات لازم برای هر زمینه جداگانه، کشاورزی دقیق اجازه می دهد تا اقدامات در هر متر مربع یا حتی در هر بوته تعیین شود.
مشاهده - تشخیص - تصمیم گیری- اجرا
طیف وسیعی از فناوریها برای اقدامات گیاهی خاص در کشاورزی هوشمند مانند GPS، فناوری حسگر، فناوری اطلاعات و ارتباطات و روباتیک به کار گرفته شدهاند. اقدامات زراعی در سطح گیاه مبنایی برای بهینه سازی بیشتر تولید و بهبود پایداری محصولات است.
برای دستیابی به این هدف، حسگرها برای ثبت دادههای مشاهدهای از محصولات و/یا خاک (مشاهده) مورد نیاز هستند. بر اساس مقادیر حسگر، از نرمافزار خاصی با قوانین و مدلهای تصمیمگیری برای تعیین وضعیت محصول یا خاک و هرگونه کمبود یا نیاز (Diagnostics) استفاده میشود و تعیین میکند که آیا درمان خاص مکان ضروری است و اگر چنین است، کدام (تصمیمات) ). در نهایت، درمان نیز باید با استفاده از عملکرد صحیح ماشینها (Implementation) انجام شود. پس از ارزیابی، زنجیره دوباره از ابتدا شروع می شود.
تجهیزات اتوماسیون کشاورزی
این تجهیزات برای ساده کردن کارهای دستی که به طور سنتی توسط انسان انجام می شود استفاده می شود و به کشاورزان کمک می کند تا زمان و منابع بیشتری را برای هدایت به جاهای دیگر به دست آورند. برخی از نمونههای تجهیزات اتوماسیون که به راحتی در مزارع مستقر میشوند عبارتند از:
- رباتیک: کارهای تکراری مانند علف های هرز، برداشت و بذر را می توان توسط روبات ها انجام داد. با استفاده از فناوری هایی مانند هوش مصنوعی و بینایی کامپیوتری، ربات ها کارایی خود را به حداکثر می رساند و می توانند دقیق تر از انسان کار کنند.
- وسایل نقلیه کشاورزی هوشمند با استفاده از حسگرها، GPS دقیق و یادگیری ماشینی، وسایل نقلیه کشاورزی هوشمند می توانند وظایف خود را به طور مستقل انجام دهند.
- حسگرهای نور و رطوبت که می توان با آنها رطوبت خاک و دما را کنترل کرد. با استفاده از داده های جمع آوری شده، کشاورزان می توانند زمان های بهینه کاشت و کوددهی را به دقت پیش بینی کنند. همچنین میتوان از حسگرها برای ترسیم کارآمدترین مسیر کاشت برای به حداکثر رساندن تعداد محصولات کاشته شده استفاده کرد.
کنترل اتوماسیون
با استفاده از سیستمهای کنترل اتوماسیون، کشاورزان میتوانند تنظیمات را بدون نیاز به حضور در مزرعه، با توانایی انتقال اطلاعات یا وظایف به تجهیزات اتوماسیون، تنظیم کنند. سیستم مدیریت آبیاری یک مثال کلیدی است. کشاورزان با استفاده از دستگاههای Robustel میتوانند شرایطی را برای خاموش یا روشن بودن آبیاری تعیین کنند. این می تواند در سایر تجهیزات نیز استفاده شود. اگر یک سنسور کیفیت روغن نشان دهد که روغن در یک سیستم نیاز به تعویض دارد، می توان یک هشدار مستقیماً از طریق پیام کوتاه یا حتی ایمیل برای کشاورز ارسال کرد.
اتوماسیون آبیاری
در گذشته، آبیاری با یک تایمر ساده تنظیم می شد که به طور خودکار در فواصل زمانی برنامه ریزی شده روشن می شد . اما آبیاری زمان بندی شده اغلب از راه دور قابل کنترل نیست. دستگاههای جدید میتوانند راهحلهای آبیاری خودکار را تغذیه کنند تا به کشاورزان اجازه دهند تا تنظیمات را از یک دستگاه تلفن همراه روشن، خاموش و تنظیم کنند. کشاورزان با استفاده از حسگرهایی که در مناطقی از سیستم آبیاری نصب میشوند، میتوانند دادهها را در زمان واقعی مشاهده کنند و بدون نیاز به حضور در محل، تصمیم بگیرند.
اتوماسیون فناوری در کشاورزی
فن آوری های خودکار در مزارع می تواند به کشاورزان کمک کند تا بر بسیاری از عواملی که می توانند مدیریت دام و محصول را به چالشی تبدیل کنند غلبه کنند. این راهحلها همچنین میتوانند کارهای پر زحمت را کاهش دهند و در وقت و هزینه کشاورزان صرفهجویی کنند.
کاهش کار فیزیکی فرآیندهایی مانند کاشت و سمپاشی خودکار می شوند و در برخی موارد می توانند نیاز به دخالت انسان را برطرف کنند.
بهبود تصمیم گیری کشاورزان از طریق نظارت مستمر شرایط و جمع آوری داده ها می توانند تصمیمات هوشمندانه و موثرتری اتخاذ کنند.
مسائل را زودتر شناسایی کنید. بیماری های محصولات زراعی را می توان قبل از ایجاد خسارت و دام های بیمار را قبل از گسترش بیماری شناسایی کرد.
کاهش هزینه. از طریق کاهش مصرف منابع و نیروی انسانی، می توان هزینه های اداره مزرعه را بهتر مدیریت کرد.
استفاده از IoT
IoT به کشاورزان کمک می کند تا راه حلی برای مزرعه خود پیدا کنند. کشاورزان با استفاده از حسگرهایی که اطلاعات را به سیستمهای کنترل باز میگردانند، میتوانند سیستمهای خود را بر اساس عواملی مانند رطوبت، رطوبت خاک و تغییرات دما تنظیم کنند. شما می توانید برای اطلاع رسانی به سیستم های مدیریت مزرعه به ذخیره سازی محلی مقادیر زیادی داده دسترسی داشته باشید.